Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggjaget

Det är den där mörka sidan
den stora muren
den som saknar fönstret ut

Jag letar efter mitt mirakel
Då jag hittar det

Ständigt ställs jag ansikte mot ansikte
mot mig själv och den mörka bilden
som porträtterar den där figuren
där jag inte längre är mig själv

För bakom masken, den ni ser
lurar ständigt tecknen
av mörkerjaget

Jag letar efter mitt mirakel
då jag slipper fäktas
kan andas lugnt
utan att ständigt behöva vara på vakt
mot mig själv

Jag letar efter mitt mirakel
och det må låta som jag helt tappat taget
grusat sunt förnuft

Men jag letar efter mitt mirakel
hur kan jag då
leta med de enkla, traditionella medel
när jag försöker hitta min medicin
det mirakel, menat för mig

Jag vill ju ha ett bättre liv än så här
fri från strid mot det förgörande mörkerjaget

Jag letar efter mitt mirakel
där jag andas fritt
högt lyft ovan ytan
fri från de mediciner
de som bedövar det som är jag

Jag letar efter mitt mirakel
ut ur den labyrint
där jag ständigt går vilse
tappar bort mig själv

Jag letar efter mitt mirakel
där jag åter är mitt jag
det skulle te sig som ett mirakeljag

Jag letar efter mitt mirakel
fri från sinnets djupa mörker
fri från mitt mörkerjag




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 473 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-17 16:57



Bookmark and Share


  ia VIP
Griper tag och lämnar inte fästet.
Som en nynnade rytm i en inre önskan.
De du delar här känns igen, de mörka man inte vågar se men ändå tvingas möta.
Att möta sin egna irrade blick.i hoppet att förstå.
Det är enkelt att skriva om det vackra, men att dela det mörka krävs mod.

2016-01-27

  [ShadowWalker]
Som den skuggvandrare jag är, rycks jag med i minnen och känslor förtvivlan och hoppet på samma gång, mörkerjaget, skuggvandraren...

Det är vad poesi ska vara...känslosamt, inte orden i sig alltid kanske men känslan i hela texten, ett andetag av svärta som hittat sin duk att målas upp på för andra att känna av.

tack broder
2015-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson