Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UTE RYTER STORMEN


Från kakelugnen strålar värmen
lågor fladdrar, glöder
elden sprakar, talar

Ute ryter stormen
träden böjer sig för vinden
löven flyger

och mot fönsterrutan
smattrar regnet
rinner ner i strömmar

Inomhus känns gott och trivsamt
brasans sken
skuggor som dansar


© Palett




Fri vers av Palett
Läst 330 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-09-18 14:36



Bookmark and Share


  Quasimodo
En skön beskrivning av två ytterligheter som ger en mysig känsla!
2016-05-15

  Maria T
Så trivsamt, varmt och slönt
2015-10-01

  Anya VIP
Gott att det känns gott.
2015-09-27

  louisegirl
Så fint du förmedlar, kontrasterna ute och inne

2015-09-26

  Ljusletaren
Lyllo dig som har en kakelugn att mysa vid. Mysigt sköna ord och jag hummar med i denna fina känsla/kram
2015-09-24

  Blomma-Stjärna VIP
du beskriver mustigt färgrikt höstens kontraster - en riktig njutdikt!
2015-09-20

  Lindha W Gustavsson
En dikt helt i min smak. Bravo!
2015-09-20

  Lars Hedlin
Gillas mycket :)
2015-09-20

  ResenärGenomLivet VIP
Ombonat och härligt...varmt och gott...njutbar dikt...
2015-09-19

  Heikki Hellman
Veritabel höststämning, -text, inne i huset hemtrevligt tillstånd vid brasan.
2015-09-19

    Dan Myrbeck
Bra kontrastverkan. Kan tolkas bokstavligt eller som en metafor för t ex flyktingarnas situation.
2015-09-18

  Bo Himmelsbåge
Visst är det skönt att sitta i den ombonade stugvärmen o gosa,
när elden sprakar, flammar
o talar inne, o naturens element rasar utanför...
Inte utan att man blir lite avis på Dig... :)
2015-09-18

  Kattfot
Fin stämning! Vill sitta där i brasans sken medan stormen ryter där ute.
2015-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett