Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rom i regnet

”Anybody seen my baby” (Rolling Stones)
Suck… på (fånigt?) kvinnligt trånande vis…
Tänk om någon likt han Jagger, sjungit sig fram på Stockholms gator, i jakten på denna märkliga varelse som borrat sig in i hans huvud, och nu inte lät honom sova förrän hon var funnen…

Någon Angelina Jolie är man ju inte, ljusår därifrån. Men kan inte även en vanlig dödlig få känna på lite stjärnstatus någon gång? En gång i livet i alla fall! Är det för mycket önskat? Få sväva ut bland molnen. Vara uppe i det blå. Detta är väl ändå rätt plats för det? Rymden, cyberrymden.

Vill hitta mitt ”Personal heaven” (X-perience & Midge Ure). Och helst tillsammans med just Dig, med stort D. Och stort hjärta. Vill inte vara ”Here without you” (3 doors down). Längtar efter att få känna närhet och trygghet invid dig. Känna att någon ”Cover me” (Bruce Springsteen).

Så ”Come along” (Titio), bli min ”Angel” (Broken door) och ”Andas genom mig” (Uno Svenningsson), och du skall känna värmen jag känner för dig. Och det ”För att du är här” (Eva Dahlgren), här hos mig, och får mig att älska dig ”With every heartbeat” (Kleerup feat. Robin). Låt mig få känna, att ”Jag har dig nu” (Peter Jöback) och ”When tomorrow comes” (Eurytmics).

Borde kanske dra på lite favoritmusik och göra mitt eget hemmadisco här ikväll. Öppna takluckorna som på BZ:s tid, och bara drömma mig bort i min egen cyberrymd. Eller rättare sagt ropa ut; du ”glorious” (Andreas Johnsson), Bring me to life” (Evanescence)!


Ja, här får jag faktiskt skriva vad trams som helst!!
”Only the dead fish follow the stream” (Louise Hoffsten).
Så nu skall jag go ”Crazy” (Seal), ta min Havana Club, och gå ut och dricka ”rom i regnet” (Ulf Lundel), medan min favoritmusik spelas i mina öron.
Kanske syns och hörs någonstans i regnet!
:-)




Övriga genrer av Amari
Läst 479 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-09-18 20:29



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Ett flöde som för den som liksom mig
känner till referenserna, blir till ett känsloflöde vars mening och innebörd förstärks och fördjupas av musiken och lyrikens starkt berörande flöden ...
2015-09-18

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=TMkPtOw_r90

2015-09-18

  Larz Gustafsson VIP
"Rom i regnet" med Eva Dahlgren som körtjej. Från klassiska albumet "Ripp Rapp". Ett album jag lyssnade väldigt mycket till hösten 1979 och fortfarande uppskattar - även om jag personligen inte använder alkohol.
"Taxi" är en underskattad superlåt från samma album.

Midge Ure, en man som kom fram med punkvågen. Han spelade bl a med Rich Kids, som Sex Pistols' originalbasist Glen Matlock startade efter att han sparkats från Pistols.
Och sedan blev det ju Ultravox, med bl a giganten John Foxx.
2015-09-18

  Fale Bure VIP
Havana Maestro...mitt val fredag kväll, skål!
2015-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari