Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlafärd




*




Du sade att det blänkte men jag såg ingenting.
Jag såg bara skärvor som lös som is över havet

Där vi gick över, vi gick och du sade
titta där borta

men jag såg ingenting, jag såg bara vägen vi gick
vägen av fruset hav, vägen som blev vår himlafärd till slut

Du sade nu är vi framme och du föll, jag såg hur du föll
jag vände mej om och såg att vi inte kommit nånstans

men att isen långsamt börjat att tina
och jag sjönk, Jag sjönk ihop invid dej

Där träden började vaja i vinden. Jag kände en solstråle i mitt ansikte
hur månen långsamt sjönk. Den sjönk bort

och vi flöt med vågorna
hur jag höll om dej

så att du inte skulle försvinna
från mej




Prosa av Lars Gullberg
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-19 11:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mycket vackert
2015-09-19

  Ewelina Mann
berörande, smärtsamt vacker, lyckad poesi i högsta grad !
2015-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg