Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sängkammarfars

Vit mustasch är hemma
ligger i dubbelsängen
händerna på bröstet
slutna ögon.
Sover du?
Jag tänker på små gulliga djur svarar vit mustasch.
Vilket djur liknar jag frågar hon.
Du är en hind som rör sig såhär. Hans händer gör små fåniga skutt över täcket.
Hon är tyst en stund. Ser på sin man i profil. Han ligger alltid på rygg som Tutankhamun innan han somnar.
Hon viskar i hans öra:
Du är en blåmes
din kropp är en film gömd i dun och fjädrar
känslans kropp
modigaste argaste lilla fågeln är du.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-19 11:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bedårande fantasifullt!
2015-09-21

  Respons VIP
Kärlek med nya vackra ord!
2015-09-20

  Sommarina VIP
Sån härligt skön stil. I kärlekston.
2015-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP