Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lilla flicka



Det spänner, drar och låter
knastrar när skinnet lämnar mina på ytan
helt fungerande leder

Infekterade sår och brustna blickar
likt det plåster som ska dölja blodet
för att barnet inte ska gråtas
sönder

Från insidan springer minnen
undangömda
från barndomen fria, hyvlade rena
gnyr likt nyfödda
slaktade drömmar

Slaget i bröstet
slår livet ur lunga
bryter den vita mur, mitt i tu
som förväntas att sjunga
Särade käkar landar i knät
där kapade ben ligger utströdda
darrar till skriket utav uppgivenhet

Tänk om jag fick den kram jag behövde, som liten
den famn som hade visat vägen
för den vuxna varelse som förväntas
göra väl
klara sig själv när stormen äter

Tar en klunk, tar en till
ett sista andetag för idag
Sluter ögon, sluter väl

Smeker kinden i spegeln, formar med skalpell
den kärlek jag aldrig fick
att ge till mig själv


Flår det som går att flå
Om nått
lilla flicka så lever jag då









Fri vers (Fri form) av Baystream
Läst 735 gånger och applåderad av 46 personer
Publicerad 2015-09-20 16:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det finns säker många orsaker till att inte 'ha' barn. Ett kan ju vara sterilitet, i kroppen eller sinnet.
2020-01-06

  Judas Ekholm VIP
Mycket starkt! Snyggt formulerat, väldigt målande och träffsäkert... en regelrätt käftsmäll på det s.k. föräldraskapet, med alla dess fel och brister.

Applåder, molotovcocktails och bokmärke!
2018-10-03

  DominiQueen
OJ!!! Gud så smärtsam, känner igen smärtan och övergivenheten, så modigt av Dig att berätta om detta utsatta, och Du gör det så en blir djupt berörd inuti...

Tack för en viktig text, och vi kan gå tillbaka och "laga barnet" fantastiskt
Och vi kan skada - tragiskt


Ljus & Kärlek till Dig, Diktarjaget och Ditt inre vackra barn

Keep Shining / DominiQue
2018-09-19

  Bodingen VIP
Huga, den ruskade om ordentligt.
2018-09-16

  Nils-Robert
En dikt från mörk barndom. Dikten för tanken tillbaks i tiden, då minnet från barndom flyter upp. Mycket bra skriven dikt.
2018-09-12

    ej medlem längre
Fan, vad vissa av dina texter gör ont.. Trots att de är skriva med en vanvettigt paradoxal sinnlighet
2018-09-11

  Engel
Så vackert du vaggar
barnet därinne.
2017-01-25

  Hanna Mari Wallin
mycket stark och innerligt berörande meningar


välformulerat
2015-10-04

  Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
Starkt målade smärtsamma ord, rörande läsning. Välskrivet
2015-09-21

  Maria Sundelin VIP
Igenkännande
Kramar
2015-09-20

    ej medlem längre
berörande..men ändå fylld av styrka.
Det krävs mod att skriva denna text.
så fint som du gör..
2015-09-20

  Alexander Gustafsson
det är många som lever som fångar
i det förflutna

en text som tar upp det

bra!
2015-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream