Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärnfamiljen är bara för omedvetna egoister.

Fiskarna dör. Djuren hatar oss hans röst är hård och skoningslös.
Ensamhet vill ensamhet. Han ser in i framtiden med egna ögon.
Barnlösa ögon. Tanken om egna barn är helt ologisk säger han.
Världen behöver människor som jobbar för en omställning till hållbar livsstil.
Nyblivna föräldrar kluckar bara runt i sin blinda självgodhet.
Ser på TV och äter skit.
Köper miljöfarliga blöjor billigt på köpcentrum.
Kladdar runt och fastnar vardagliga bekymmer angående ytliga saker som saker. Som stolar och bord.

Han ser ett samhälle som gör sönder barn.
Starka arga politiskt engagerade unge man orkar bara springa på möten.
Vara viktig.
Han har rätt i allt.
Sluter om sig.
Drömmen överlever ändå intellektets krympningsmaskin.
Jag ser hur drömmen strålar och tumlar runt i dina inälvor.

Smärtsamma hela längtan att en dag att kunna veckla ut sig.
Om inte framtiden finns måste du ha tänkt fel.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-09-21 12:49



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Om inte framtiden finns och om utvecklingen går bakåt, så måste vi gå tillbaka till när det fungerade och börja om därifrån...en text som får mig att fundera...
2015-09-26

  Respons VIP
Lite svårt att kryssa sig fram i texten så att jag förstår vad du menar, men jag gillar ditt språk.
2015-09-22

  i af apa
precis! om inte framtiden finns
har man tänkt fel...

härligt driv
i texten!
2015-09-21

  Lars Hedlin
JA jag tror att Kärnfamiljer bara är en myt!
2015-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP