Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främlingar


I omloppsmörker
vi skär genom tid och rymd
vi tänker sönder tankar

vi äter tomheten på andra sidan rutan
letar märkvärdigheter
letar sevärdheter

allt är suddiga konturer
våra funderingar vidrör inte några svar
vi är glömskans droska
vi ser frågetecken i kölvattnet

muttrar förlåt, förlåt
när vi skrider över järnfärgat vatten
förlåt, förlåt
med blicken fäst på avståndet
avståndet som hela tiden minskar

vi tar tid i baksätet
klara färdiga gå
droskan ökar hastigheten
hungrar efter den svajande elden
som alltid är allas mål

vi närmar oss
vi tar tid och vi känner att vi närmar oss
klara, färdiga
elden är varm och trygg
elden vill ha oss


vi sjunker in i sätet och ber att få vända
tar en omväg för att tömma bensintanken

men snart släpper vi taget
och börjar om




Fri vers (Fri form) av Adam Andersson
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-21 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Adam Andersson
Adam Andersson