Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lycklig tacksam oändligt tacksam att du finns hos mig.


Magdans

Magen talar:
Midjans meridianer
höfternas utsläppta lustblom
skakar liv i golvet
hittar jorden under fötterna.

Jorden i människan
väcker köttet ur sin rosa sömn
gråa sömn
svarta sömn
självföraktets hårda sömn.

Jag är en skallra av kött
väggarna till evigheten är tunna
finns inte
jag tar ifrån dig din tankes försvarstal.

Härvaro
och huvudet av!
Nu är det jag
din mage som talar.


Valfisken blåser
gråter sin glittriga tår
inget kan skydda bättre än äkta lust att leva.



Du var
fastsydd
med ansiktet nedåt
slöjorna låg som inälvor kringkastade i ditt lilla rum.



Jag magkänslan
är en stark antidrog mot de droger samhället anser du behöver
för att få vara med.
Jag är med dig nu.

Arabesker och livets cirklar
dina egna städar i ditt rum.

Vem gav oss ben som dansar?
Kvinnoben
som går hem till sig
om mörkret är för stort
om milstolparna är täckta i tillfällig dimma.

Liggande åttor flyttar kolonner av tid
egyptiska steg
uråldriga dagsfärska
dansen älskar dig
sitter som en fågel och väntar i syrenens klasar.

Barnets ansikte lyser i röda hinnor
skrattar i kvinnornas magar
ingen kan hålla barnet fast
ingen enda man på jorden eller på andra sidan.

Mina många leenden krymper helvetet
till sin rätta plats
sitt rätta ansikte.


Jag gläder mig
min ros min dotter
din ros är bara din
när du dansar.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-09-23 14:53



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skrivet detta
2015-09-28

  Anya VIP
Starkt om den största kärleken av dem alla. orden dansar fram.
2015-09-25

  Lars Hedlin
Så härligt framfört ...Gillas!
2015-09-25

  Respons VIP
Dansens stora kraft att hela det som blivit skadat.En stark poetisk berättelse.
2015-09-25

    ej medlem längre
" Jag är en skallra av kött "...
den fäster magkänslan+
2015-09-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken fantastisk text i fin prosa, du skrivit till din kära dotter!
2015-09-23

  Nanna X
Mycket innerlig och virvlande text, bild och mammakärlek :-)
2015-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP