Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min trasiga kappa, min Nessos-mantel


min trasiga kappa sedd av ingen
fladdrar när vindarna sliter i den
men jag vänder den inte efter vinden
min osynlighetskappa
som följer och döljer min själ

min rotlöshets kappa är min mantel i strid 
ärvd och ändrad och lappad
av otyg som vävdes för sekler sen
och sömmades då med valna reumatiska fingrar

den är märklig den kappan 
ger mig makt att se genom vägg och fasad
min Nessos-mantel
bestänkt med oskyldigas blod

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 407 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-22 22:54



Bookmark and Share


  walborg
Underbara bilder i ord och i fotot
2015-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger