Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigare publicerats: Svenska Folkets Dikter IV


Jag Är


Jag är blodets viskning och glömskans klagan


Jag är oceaners längtande själ inom himmelrikets krets

Jag är kärlekens varma viskning i sandens djup

Jag smyger omkring nattens ensamma karavan

Jag är en skugga blott i tidens skymning




Fri vers av Jimmy B Bergquist
Läst 482 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-09-23 05:50



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En starkt berörande dikt
2016-03-19

  Linda CH VIP
Poesi helt i min smak. Applåder!
2015-12-12

  Respons VIP
Vackra rader!
2015-10-18

  Bibbi VIP
Gillar.
2015-09-30

  Colour
Så fint och vilsamt att läsa orden
och stanna kvar i dem
Låta dem göra själen sällskap...
2015-09-26

  sommarmoln
Berör djupt inom, låter orden vila och stanna i mitt inre.
2015-09-26

  ResenärGenomLivet VIP
Människans litenhet i det eviga...fint...
2015-09-25

  Alysse VIP
Ljuvligt och berörande vackert
Bokmärker!
2015-09-24

  helenita VIP
Vackert och sorgligt...
2015-09-24

  DominiQueen
så vackert - men sååå vemodigt..

Vet Du vad jag tror? :-)
Finns det liv - finns det hopp
Som Du uttalade i "sandens djup"

och som Bonus:
även efter livet..
Vad är att dö - annat än att skifta stil? jag tror det är underbart att dö, eller rättare sagt: jag vet - jag minns ju så sant som jag sitter här hur skönt det är.. Lite fel kanske att minnas sånt - det gör det svårt att leva här i dessa begränsade tillstånd. men "Gud/Gudinna lät mig minnas av en anledning.... Antagligen ska vetskapen motivera mig i mitt brobygge, då en av mina livsintentioner är att bygga en bro av Ljus mellan världarna - för jag vill inte se folk sörja mer...

EN BRO AV LJUS - Jimmy vill Du dansa med mig på den? Fri och solo? I hänförd extas? :-)

åååå Den är så vacker... Bron....
Namaste
Blessed be *hjärta*
/DominiQue

Sol på Dig - vackra skugga...
2015-09-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd poesi från din penna.
2015-09-23

  erkki
En existentiell fundering?
2015-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Jimmy B Bergquist
Jimmy B Bergquist