Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HUR SKA BARNENS ÖGON ORKA



 

Hur ska
barnens ögon orka
se all ondska
på vår jord

Hur ska
barnens öron orka
höra alla
hårda ord

Hur ska barnen
kunna tänka
vackra tankar
om vår värld

Hur ska barnaen
kunna skänka
ömhet,kärlek
ej dra svärd

Varför
ger vi inte
barnens ögon
bilder de behöver 


Varför
ger vi inte
barnens öron
ljud som ej bedövar

Varför
ger vi inte barnen
all vår kärlek

Utan allt de vackra
dem berövar




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-09-23 16:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Men, så berörande och fint skrivet... dikten borde spridas...den bokmärker jag...
2015-09-25

  Lars Hedlin
Berör
2015-09-25

  Eva Helene VIP
Ja varför? Svåra frågor klokt formulerade här.
2015-09-24

  Hanna Mari Wallin
omfamnar dina medmänskliga varma och kloka ord
och instämmer helt och fullt i dina meningar.

Kram
2015-09-24

  stig wikman
Ord från
ett varmt hjärta.

KRAM TILL DEJ .
2015-09-24

  Heikki Hellman
Världen är full av viktiga frågor, särskilt idag.
2015-09-23

    ej medlem längre
Vilka underbart varma rader Maj-Lis
2015-09-23

    Dan Myrbeck
Mycket bra inlägg!
2015-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP