Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
United States Of America United Nations Nato EU Red Cross Gods and the future


Det blöder

Det blöder.
Det blöder av förfall och mänsklig tragedi.

Allt upprepas, samma hat samma rädsla samma splittring.
Vi dras mot lyckan likt en jättelik fågel
som tappat sin ena vinge.

Den sveper över himlen
den försöker hitta sitt bo,

strukturen och boplatsen,
samhället och hela världen.

Hennes ungar springer och flaxar med sina vingar
i den magra morronsolen där framtiden bygger ännu högre torn
ännu starkare vapen ännu mer pengar.

De hackar och pickar på varandra.
Medan deras mamma ligger som ett öde hav runt deras ögon som blänker
som diamanter av liv av hunger och lust




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-24 11:02



Bookmark and Share


  Anya VIP
Politisk text med ett viktigt budskap...det blöder. Starka metaforer. Bra!
2015-09-24

  Nanna X
En slående bild av världsläget.
2015-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg