Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill ha gjutet järn

Jag vill ha ett hål i ryggen
Ett runt, stort hål
Rymligt
Ihåligt
Djupt långt in igenom
Jag vill ha ett stort hål i ryggen

Mina handleder ska vara gjutna i järn
Tungt järn
Ingen puls
Inga mjuka delar
Inget som varmt dunkar där
Inga lätta rörelser
Mina handleder ska vara gjutna i kallt, tungt, ovälkommet järn.

Och jag vill ha blommigt luktande
Och kryddigt smakande te i bröstet
Fyllt från bröstkorgen
Då revbenen är porslinskålen
Jag vill ha hett te fyllt ända upp till nyckelbenen
Och ingen annat




Fri vers av Bervelius
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-24 23:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bervelius