Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Cyklisk cirkel


Detta livet en dag

Ibland när det var ett tag sedan jag skrev på poeter.se sätter jag mig utan inspiration ned vid tangentbordet till exempel en fredag när arbetet är slut och tänker att nu är det dags att få ihop något för det var ju snart fjorton dagar sedan jag skrev något och då undrar mina eventuella läsare om några sådana finns om jag fortfarande lever och eftersom jag gör det vill jag inte göra dem besvikna eller oroliga så jag sätter mig ner och börjar skriva något och kanske blir det en dikt som sedan inte blir bra så jag raderar den och därefter börjar jag på en aforism som inte blir bra den heller och den följs av en värdelös haiku som verkligen suger och så håller jag på ett tag medan kallsvetten lackar och den tidpunkt närmar sig då larmet sätts på för det gör det klockan fem på kvällen och medan jag skriver detta sneglar jag på klockan på IP-telefonen bredvid och ser att det är gott om tid men jag vet fortfarande inte vad jag ska skriva för det var ju snart fjorton dagar sedan jag skrev något och då undrar kanske mina eventuella läsare om några sådana över huvud taget finns om jag forftarande lever och har hälsan och eftersom jag gör det vill jag inte göra dem ledsna eller oroliga så jag sätter mig ner och börjar skriva något och då blir det  kanske en dikt som inte blir bra om jag är kritisk vilket jag alltid är så jag raderar den och sedan börjar jag på en saga om tre små gifflar som inte blir  särskilt bra den heller och den följs av en urusel tanka som verkligen suger och så håller jag på ett tag medan kallsvetten lackar och den tidpunkt närmar sig då larmet sätts på för det gör det klockan åtta på kvällen och medan jag skriver detta sneglar jag på klockan på IP-telefonen bredvid och ser att tiden gått så snabbt att jag inte märkt för klockan är kvart i åtta och mina vänner på puben och after work måste undra vart jag tagit vägen för jag trodde det var gott om tid men jag vet fortfarande inte vad jag ska skriva och så mal det på med tankar och händelser handlingar och skrivkramp och bristande inspiration och jag vet varken ut eller in men till slut löser det sig och jag får ihop en text och då är jag nöjd.




Prosa av Algotezza VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-25 15:05



Bookmark and Share


  DominiQueen
Ler lite, ja då vi går in i plikt och prestation är det ofta på bekostnad av passion, sällan ger det väl inspiration..
Jag tror på att skriva (som allt annat) blir bäst i hjärtats lust.
Låt oss vänta, tills Ditt sanna flöde vill omvandla sig till formler, bokstäver, ord att berika världen med, vi har inga krav på Dig annat än att Du ska njuta av Din skapelseprocess.. Visst smärtan behövs med, så även frustration som alla nyanser av emotioner som lätt omvandlas till sköna toner och ORD.
Kul att följa Dig här med.
/DominiQue

2015-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP