Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

månljus

Det är en märklig känsla,
den om en annan nånstans
i en värld av skuggor och månens glans
Ett frågetecken upp-och-ner
som vänder på frågan, delar upp den till fler

En annorlunda knut i magen som väger tung,
men kanske lättar på dagen
tills ett ord, ett ansiktsuttryck rycker undan luftballongen
hakar, hoppar, snubblar i sången
om sommarglass

Tassar försiktigt vidare sonderar terrängen
barfota i ängen av höstlöv som glänser våta i natten
Månen är en svårtydd gåta som gör märken på löven och vatten
rinner alltid ner men svaren som ges kan inte ses
i skuggan från en annan




Fri vers av lizhy
Läst 356 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-25 23:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lizhy
lizhy