Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klappjakt på allt och alla åt alla håll och respekten står på noll


Nog nu

Nog nu stoppa upp
sluta granska din nästa under lupp
hävda dej på andra utan att tänka på livet som tog och gav
att alla inte fick samma svar
ingen vet vad som till sist finns kvar

varför tror du att du är så rätt
har allt vett
minsann vet hur allt ska vara när du bara
råkar vara en enda av så många fler vars yta är allt du ser

varför detta klappjakt på dem som tänker annat än du tycker att de ska
eller som du ser som inte tillräckligt bra

tänk om du själv inte är så perfekt om hela du är en enda defekt

lev och låt leva varför hatar du så
ska det vara så svårt att förstå
människor ha en anledning till att ha blivit som de är
ingen finns här för din skull ändå så släpp acceptera och låt stycket stå

LR 2015-09-28


PS. När jag var ung trodde jag att jag hade alla svar. Ju äldre jag blir desto mer tycker jag att jag inte något alls. Det är så mycket enklare att se svart/vitt, rätt/fel,bra/dåligt och så vidare, än att inse att det mesta är mycket mer komplicerat än vi känner till.

PK debattklimatet och positiva klubben med sin åsikts och beteendekorridor gör mig utmattad. Som om det finns ett sätt att vara som är rätt och alla andra är fel. Och varför ska allt vara så överdrivet? DS.










Fri vers (Fri form) av Lena Renman
Läst 511 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-28 10:53



Bookmark and Share


  katt.inc
Rak och ärlig text och högst aktuell i många avseenden. Utseende, mångkultur, sexualitet eller vad som. Vi är alla olika och lika och tack och lov för det. Håller med om att allt var lättare när man var yngre och bara svart och vitt fanns, men så fattigt, och tur att man blir äldre. Tack för kloka ord.
2015-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman