Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försoning


Redan hänt



Det är här jag drar gränsen
här jag säger det

att jag får duga ändå

Jag upprepar tanken
om och om igen
nickar mot min spegelbild

Långt inne i utanförskapet
har jag skylt mig
har skammen tystat


Ja, jag ville att jag var
en sådan
kärleksfull

en sådan
som du behöver

som jag

som alla
utan undantag



Värmen nästan
drunknade i skulden

bara några stänk är kvar


Det finns ett före

ett efter

Det finns ett långt senare sedan

där vi lever nu



Dina kalla händer
och mina
i varandra

Kanske värmen kommer

kanske

Annars får jag duga ändå

Jag får ge mig en nick

säga ja

låta vara


Jag får duga ändå
















Fri vers av bittemi VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-09-13 06:51



Bookmark and Share


  aol
Verkligen en tankeväckande skrift
2017-01-13

  Lars Hedlin
Tankeväckande
2017-01-12

  ResenärGenomLivet VIP
Det är bra det där att man kan tala till sig själv...speciellt när man kommer fram till att man duger...fin text...
2016-09-14

  Kim VIP
Ja så sant. Allt har sin tid och sin begränsning. Vi får ta det och oss själva med en nypa salt.
2016-09-13

    Dan Myrbeck
Berörandetänkvärd
2016-09-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Tyvärr är man själv sin värsta kritiker! Man måste intala sig att man duger, för det gör man. Känslan att inte duga beskriver du så bra.
2016-09-13

  Anya VIP
Jaa den där inre dialogen man ständigt får ha med sig själv. du fångar den bra.
2016-09-13

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text som väcker tankar och känslor!

"det finns ett före, ett efter"

Utomordentligt bra formulering.
2016-09-13

  KYREUS of Sweden
Rörande mänskligt!
2016-09-13
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP