Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är rustad för det nu


Jag rustar mig för att det ska bli bättre
jag ser fram emot det
jag längtar till den där våren jag missade för längesen
och vill gå tillbaka som den jag är nu - den jag blivit -

för jag var inte rustad då

det skaver och gnisslar i livshjulet
sällan stämmer det
men ibland går det så friktionsfritt att jag häpnar

kanske för att inte så många finns kvar som kan komplicera mitt liv
de som finns nu bryr sig inte så mycket
och själv spelar jag allt mindre roll
jag längtar till framtiden jag har bakom mig
när jag ska gå ut i en blå aprilkväll och lyssna på koltrasten

det är så underligt så jag kunde skratta
mitt-i-livet är utraderat
så här är det alltså att vara på den säkra sidan
efter att ha gått sönder gång på gång

tänk att en gång återstår bara frihet och ingenting








Fri vers av Måna N. Berger
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-29 00:57



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Din ton, den är så din- så verkligen din som den bara kan bli. Ett varmt och eftertänksamt vemod med mycket stor men lågmäld livsvisdom uti- ingen kan något annat än älska det. Bästa Måna !
2015-10-10

  Magdalena Eriksson VIP
silverskratt tänker jag
det är så underligt...
tycker om det du skriver
att kunna tänka frihet och ingeting
öppet ej tilltäppt av snack att göra och godhet eller någon annan förskönande omständighet
bara gå nu till koltrasten vi ses
2015-09-29

  walborg
Livsefarenhet
2015-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger