Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den inre förmågan




Något rogivande uppenbarar sej över himlen.
det är en färg som klarnar.
den binder sej fast runt dina ögon och jag tittar in i dom.

och jag följer dom och det blir mörkt.

jag förstår att jag har somnat i dom. Somnat i dina ögon.
Jag sover under stjärnklar himmel med dej under mej.

Känner hur dina andetag lyfter mej.
Lyfter mej upp över den.

i dina ögon syns en segelbåt.

det är jag som drömmer att jag ligger där ute till havs i kväll.
Seglar där ute mot natten.

Du blinkar till och jag rycker till.
och en vind sliter tag i luften och jag vaknar.

Jag ser att oväder är på väg och jag skyndar hem.

Senare står jag i timmar och söker dej, försöker skilja ut en färg,
någonting jag försökte greppa tag i

men som jag aldrig lyckades hålla kvar




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 134 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-29 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg