Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den röda texten




Den röda världen
jag minns den

Jag minns den röda filmen
den röda fläcken

som lyste på din skjorta


*


Jag kan höra färgen, känna den med mina fingertoppar och smaka på den

De röda pupillerna som blinkar som signalljus i natten.
står invid en järnvägsövergång

där barnen med sina röda mössor i hand frågar var den röda världen ligger där bland blå mossa och död materia om vartannat står de

och ovan

den röda planeten Mars som faller genom ett grått regnigt dis

virvlar hösten matt och dan
låter sin röda ridå i salongen långsamt mörkna och bli svart




Prosa av Lars Gullberg
Läst 166 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-10-01 09:01



Bookmark and Share


  i af apa
oy så bra!! mättad
stämning...
2015-10-02

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Jag tycker du finner den dystra stämning jag känner inför färgen rött. Bra skrivet.
2015-10-01

  Nanna X
Som Kieslowski... rött är varmt men också skrämmande som blod...
2015-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg