Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karikatyr av Nederländerna

Vermeer porträtterade gärna kvinnor
precis som Anders Zorn.
En dåre ville ta drottningen av daga
på hennes dag i Apeldoorn.

I landet beläget under havsnivån
äter man gärna vitt bröd.
Om polarisarna fortsätter smälta
lär ej bara kost orsaka död.

På ett dunkelt kafé i kanalernas stad
tänder en konstnärssjäl på.
Inträder tillfälligt dimhöljda drömmar
men får nog sedan svårt att gå.

Holländare är visst ett underligt folk,
jag för dem nu eder varnar.
Med onda avsikter smyger de runt
bland färgglada tulpaner och kvarnar.




Bunden vers (Rim) av koboltblå
Läst 195 gånger
Publicerad 2015-10-02 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

koboltblå
koboltblå