Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ljuset ännu var nyfött


En gång för länge sen
berättade du en saga för mig
om näktergalen
som gömde våren under sina vingar för att hålla den varm

Hon hade en fjäder i näbben
berättade du och dina ögon glittrade

Hon kom sent en kväll
när ljuset ännu var nyfött
och placerade fjädern på mitt fönsterbräde

Hon satte fast den med en spik
för att inte vinden som blåser i mitt rum
skulle jaga upp den mellan springorna i taket

Du log hemlighetsfullt
och lämnade sagan efter dig när du gick

Dess ord och bilder virvlade i vinddraget från dörren som slog igen

Någonstans mitt i
tyckte jag mig skymta fjädern
Jag sträckte mina armar efter den
mina armar som ännu var ett barns
och fastnade halvvägs

Sagor är bara för stora
sa du en dag och såg viktig ut
såna vars armar är långa nog att nå

Och till slut ruttnade träet som fjädern satt fast i
Den släppte taget och följde hösten ned i kloakerna

Du berättade aldrig slutet på sagan
I tystnaden som droppade mot fönsterrutan
högg jag av mina armar

och låtsades som om det aldrig hade funnits några sagor







Fri vers av Drömfångare
Läst 482 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-02 14:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
otäck metafor på slutet
det är aldrig för sent att drömma igen
utan drömmar blir livet kallt
2017-05-24

  Nolltillhundra
Slutet! O.o
2016-05-29

  Ninananonia VIP
Berörande
2016-03-29

  aol
Underbart starkt skaldat så berörande som barnet inom tänker vill inte bli vuxen så tanken att just därför hugga av armarna känns rätt
2015-10-06

  axveronika
så fin titel!
2015-10-04

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Stark text. Jag tycker du fångar in läsaren bra med målande berättelse som börjar ljust och övergår i en mörkare och allvarligare ton
2015-10-04

  gunnnar nylund VIP
Fin saga, kanske vi får höra fort-
sättningen och slutet på den senare.
Bra vetja!
2015-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Drömfångare
Drömfångare