Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag blev jag inbjuden till våren



Idag blev jag inbjuden till våren
Med öppen famn, som i ett trollslag, var hon här
Var inte sen att kliva över tröskeln, hon torkade ju tåren
om så bara för en stund, då hon mig när

Bakom slutna ögon jag kände strålarna blänka,
tror visst jag fick en fräken till
Och ljuset som hon så frikostigt ville skänka,
lös upp hela dagen och gav en regnbåge runt min pupill

För i mitt hjärta det kändes som något skuttade
Precis som barnen jag hörde i sin lek
Barnens glädje, när de kulan i hålet puttade
mitt hjärta pulserade minsann som ett diskotek

Deras kula, full fart framåt mot koppen,
medan min snurrade runt, liksom jag
Skickade ljusstrålar ut i hela kroppen,
lycklig igen, om så bara för ett tag


Idag blev jag inbjuden till våren
Fast egentligen hösten nu är här
Men varför ta in hösten med mörker i spåren
När ljuset finns lite varstans här och där




Fri vers av Amari
Läst 439 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-03 18:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Glädje, lycka, och också rädsla, men ack, så borta efter allt underbart!
2015-11-01

  StinaJ VIP
Underbar text förmedlad med livsglädje. Tänk vad lite sol kan göra
2015-10-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!
De två sista raderna är ett starkt och bra avslut.
2015-10-03

  axveronika
vilken diktarglädje!
2015-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari