Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid skogstjärnets lugna vatten

I septemberskvällens slumrande ansikte
blomsterfåror från svunnen tid,
likt stränder av milsvid längtan
där himmel möter djupblått hav
och stjärnor tänds där själar möts.

Här
i livshänders djupa fåror
där sommaren vandrat
över nu höstlig hed.

Här
i skogstjärnets lugna vatten
där flyttfågeln sjunger
sin tacksamhetsblues

Det finns höstblommor
ur vilka
doften ännu väcker en ny gryning
och bladen berörs av soluppgången.

Rallarros vid rödmyllevägg
Ur september stiger berättartonen.

Kan du höra de spröda tonerna?
Kan du känna livets närhet
i den omfamningsblåa stunden?




Fri vers av Änglaögon
Läst 724 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2015-10-03 20:16



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Naturens fantastiska
skönhet skildrar
du så vackert
med dina mjuka ord
som flödar fram
melodiöst
och lockande
2017-01-10

  Lars Hedlin
Så fint
2015-10-19

  Blomma-Stjärna VIP
vackert berörande - dikt som talar till alla sinnen!
2015-10-16

  Linda CH VIP
Stämningsfull och vacker naturlyrik.
2015-10-08

    ej medlem längre
Underbar naturpoesi!
2015-10-07

  ULJO
Så vackert
2015-10-07

  Ingrid Trolle
Helt underbar naturpoesi
så väl målat i vackra färger
att man ser hela skönheten
2015-10-05

  Ljusletaren
Förstår att denna dikt är veckans mest bokmärkta. Dikten är bara så ljuvligt vacker och jag ser och känner /kram
2015-10-05

  Bo Himmelsbåge
Vid omläsning, sparar jag denna vackra text i mitt hjärta!
2015-10-05

  Chawa VIP
O ja, dina ord får mig att verkligen "känna livets närhet i den omfamningsblåa stunden..."
Mycket vacker poesi, en fångad stund av stämningsfulla toner. Hösten är ju både mognad och början på det ännu ofödda...
2015-10-05

  Lindha W Gustavsson
Oh så enormt vackert du diktat, älskar dina dikter - men det vet du redan!
2015-10-04

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker o skön poesi
i stilla blå toner
vaggad av rallarros
o flyttfågel
i livshänders djupa
fåror...

Meditation...
2015-10-04

  Palett
Skön stämning i din text !
2015-10-04

    ej medlem längre
Vacker och stämningsfull dikt.
2015-10-04

  Hanna Mari Wallin
Oj upptäckte att jag fick med hela din fina dikt.

dikten är underbar som lämnar en välbehaglig känsla kvar
2015-10-04

  Hanna Mari Wallin





MÅNSKENETS VINGAR





Sonaten som

vakat över horisonten i månskenet





söker åter igen

näktergalens stämma längs synranden,






klangen som

genom tidens gång slutat vibrera





genom att tona ner

kärleken mellan ödet och symfonierna





och som därför

gjort hennes egen vinglös och strandsatt


Poesi i egen klass!

alldeles särskilt fastande jag för dessa rader:
"
Utan näktergalens

melodiösa stämsång tystnar skogens nätter"

2015-10-04

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Väldigt avkopplande dikt.
2015-10-04

    ej medlem längre
Du skriver ljuvligt vackert ...
2015-10-03

  axveronika
fin
2015-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon