Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

när patetiska idealister sitter på parkbänkenNär patetiska idealister sitter på parkbänken varje dag i veckan och är högre än den högsta röken från templen de aldrig skådat skiner solen, trots att det regnar på alla andra. De bygger samhället som ett tivoli i tankarna, filosoferar över sockervaddens vara eller icke vara och bordlägger frågan, då de måste krama varandra en stund.

Idealisterna trivs i parken, ändå retar de sig på vissa saker. Ja, dammen inbjuder till kränkningar, uppmuntrar grodor att hoppa på näckrosbladen och kvacka sexistiska kommentarer när ankor simmar förbi. Dessutom är varelserna gröna, vilket kan göra ufon som inte är gröna ledsna, bara för att inte tala om näckrosbladen som känner sig plagierade.

De patetiska idealisterna demonstrerar framåt kvällen, står framför dammen med löv som plakat och skriker om rättigheter, innan de tystnar tvärt. Dammen var tydligen ingen damm, utan en minigolfbana för ensamstående mammor i gruppterapi, eftersom ingen av dem längre minns hur skönt det var att gå i parken med den första grodan.

______________
Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-05 16:43Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det kanske finns andra förklaringar än att många inte förstår satir och ironi. Den förklaringsmodellen kanske tjänar ett syfte. Hade vi inte sagt adjö till dig, eller kanske det var ett practical joke? I så fall precis lika misslyckat som satiren.
2015-10-09

    Jag är fan större än Sartre VIP
Du läser helt rätt!

Märkligt att många inte kan se satir eller typ ironi, att de inte förstår sådant. Det är någonting som verkligen skrämmer mig.
2015-10-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag läserdin text som en satir/parodi på människorna och den upp och nedvända värld vi lever i idag.
2015-10-05

    Jag är fan större än Sartre VIP
Texten handlar om politik och människor. De på parkbänken fick idag vara symboler för hur rörigt det blivit i samtiden. Jag ser inget konstigt i det, allting måste förstås om man själv ska förstå helheten på något vis.

2015-10-05

  KattenKin
Jag känner de där människorna i parken, det är ett misstag att se dem som patetiska, många av dem är faktiskt så smarta att just det blivit deras fall. Patetiska är nog hellre vi, från deras perspektiv sett. Kloka och udda trasfigurer som även fyllde dagar och sidor för August Strindberg, Ferlin, mm.

Gillar uttrycket och upplägget med "sockervaddens vara", men som metafor beskriver den bättre den intellektuella kapaciteten i ett normalSvenssonhem.
2015-10-05

    Jag är fan större än Sartre VIP
Den dagen människan uppvisar någonting nytt. Ja, då ska också jag börja skriva om det.
2015-10-05

    ej medlem längre
tillföra skall det vara!
2015-10-05

    ej medlem längre
Det intressanta är ju inte hur du beskriver dem, utan snarare avsaknaden
av ett innehåll i din text! Detta har vi läst
från och till. Uti samma mönster. Vore det inte bra du kunde tillför något nytt?

2015-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP