Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Välsignade ljus

 

Vill känna mitt hjärta röras

inte som sten – vara död

Vill dela din sorg din smärta

minnas min egen nöd

Vill känna din frågande längtan

lyssna till kvidande kval

Vara en tröst i din väntan

på livet – har inget val

 

Vill låta mig famnas av bönen

fyllas av värmande ljus

Befria din själ från banden

be om ett rum i ett hus

Där inget ont mer ska finnas

men glädje, oändelig ro

Att du ska få frid i ditt inre

i ditt lilla hem, ditt bo

 

Vi kan inte hindra ljuset

att sprida sitt värmande sken

Vi kan inte bygga murar

som stänger det ljusa in

Det letar sig ut genom springor

det letar sig upp genom skyn

Det sprider sin kraft mellan mänskor

på gatan, kring borden, i byn

 

Välsignade ljus som segrar

i gryningstimmen var gång

När ljuset det mörka betvingar

hörs friköpta själars sång

Där vill jag en del få vara

se morgonen bryta fram

Tillsammans med din enkla skara

få kasta mig rakt i Din famn




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 346 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-10-05 20:31



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket vackert och hoppfullt!
2015-10-08

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar hoppfull text!
2015-10-08

  ULJO
Så fint
2015-10-07

  ResenärGenomLivet VIP
En sån berörande dikt...frihetens längtan och hoppet om framtiden... mycket vackert rimmat...
2015-10-07

    Dan Myrbeck
Leve ljuset!
2015-10-06

  Eva Helene VIP
Berörande fint om längtan efter ljuset och visshet om dess seger till sist.
2015-10-06

  Maiah VIP
Själavackert
2015-10-05

    ej medlem längre
Mycket fint diktat! Ljusets seger över mörkret, så sant, ljuset kan inte stängas in. Det kommer slutligen att förgöra det onda, det mörka!
2015-10-05

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text att läsa och begrunda!
2015-10-05

  Sunlight
Helt underbara rader.
"Vi kan inte hindra ljuset"
ty ljuset
" segrar
i gryningstimmen var gång"
Väldigt fint gestaltat!
2015-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter