Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
EUROPA


Ovanför dånar helikoptrarna




Ungern !

Sverige 2018 ?

Trasigheten

Kalla kriget

Vi och dom

spottloskorna

och rashatet



*



"Skuggan böjer sej en aning och buktar ut.
En hand uppenbarar sej och fingrarna liksom försöker
klättra uppför muren.

snart uppenbarar sej ett huvud som tittar upp
och försöker sträcka sej över.

Benen hänger ned och lägger sej som svarta streck över bangården.

Ljud av bommar som fälls ned.
signalljus som lyser upp.

Dånar helikoptrar i luften.

Fler röster träder fram och snart är hela muren övertäckt
av en jättelik skugga av händer som rör sej upp, fastnar i taggtråden och faller

huvuden som sträcker sej mot himlen och ben som ligger som svarta streck över rälsen där nånstans mellan dessa punkter bultar ett förtvivlat hjärta

och ovanför dånar helikoptrarna"




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-08 15:26



Bookmark and Share


  Katinka VIP
En text som berör mig djupt.
2015-10-08

    Sefarge VIP
Någon gång skall även det
värmande täcket
dras av våra kroppar
och vi upptäcka,
att medmänsklighet
är det enda som skyddar
oss.Tack för insiktfull Dikt.
2015-10-08

  Li-Lo
rakt in i solidariteten, tack//Li-Lo
2015-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg