Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dessa tårar




På en dammig landsväg
kommer ett begravningståg
Sorgen är gränslös
En ensam mor har mist sin ende son
Döden står på jorden
med sådan smärta

Då kommer Jesus
Han går emot döden
fylld med himmelsk kärlek
Han kan inte se moderns tårar
Han säger, Gråt inte
Sedan går Han fram och rör vid kistan
Han säger, Stå upp
Jesus kallar tillbaka livet

Döden är besegrad
Jesus är uppståndelsen och livet
Jesus lär oss mogna i denna smärta
i dessa tårar
Låt oss ställa oss mitt i smärtan
och ropa in livet
tro bortom allt förnuft
tro trotsigt och trots allt
spana i natten efter ljuset
känna livets pulsslag
Döden skall inte tvinga oss
till evig gråt och tystnad
Låt oss göra som Jesus
räcka ut en hand till beröring




Fri vers av Maria T
Läst 500 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-10-11 18:12



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-10-15

  anits VIP
Fint skrivet om beröringen som en tröst i sorgen!
2015-10-12

  walborg
ofattbart - mitt i smärtan - att alls kunna tänka - ofattbar tröst att få finns ..
2015-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T