Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(c) Foto: Minkki Huldén så värd att vänta på var dagen utan angst, den ångest, som bebådande förr kom från ingenstans


Dagen jag slutat hoppas på att skulle komma

 

 

 

 

jag vaknar full av glädje
- liksom då -
men utan spänning,
väntan på Hur
ska det gå?
för jag vet att

Du sa ja


jag vaknar fjunlätt
varm av glädje
till vår dag
Du får Din ros, trefaldig,
om ett litet tag
för jag vet att



jag sa ja



det var ett ögonblick,
ett kort, men stort,
i livet då vi två
blev ett


~     ~     



av minnet blekt 
är dramatiken,
skymningsljus

i vävd kokong 
ser romantiken
himlens grus



men måttlös flyger glädjen
över dagen


Du
gav mig trenne rosor
gjorde mig betagen


nu har Du tre
som lyser
röda

där
vid graven



 

12.10.1990 - 12.10.2015

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 1236 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2015-10-14 00:52



Bookmark and Share


    Oikosulkusi
Så vackert skrivet om kärlek. Tack för de kännslor din text rörde upp innom mej.
2024-04-10

    ej medlem längre
En varm och innerlig dikt som värmer långt efter avslutad läsning. Kärlek och rosor betyder detsamma för mig också!
2022-07-09

  Monica Lindgren
Underbart! Fast vemodigt också, förstås.
2021-05-14

  Nils-Robert
Så ömsint skrivet till den man älskar
2018-05-28

  Martin Lind
Håller med föregående Anno. Detta är stark poesi och som berör. Lycka uttryckt i ord !
2017-02-26

  Anoo Niskanen VIP
Stark poesi som berör.
2016-02-04

    Lejonviskaren
Oj. Den var mäktig, berörde minst hela kroppen och själen.
2015-10-31

  Hanna Mari Wallin
Ord som berör ens hjärta
2015-10-17

  Ingrid Trolle
En underbar text
till en älskad och
saknad kärlek
2015-10-17

  walborg
Du är för underbar Minkki vännen!!!
2015-10-14

  Kozo
Ett stort hjärta till dig....
2015-10-14

  Jan Widströmer VIP
Gammal kärlek rostar aldrig, och här vackert rosad.

2015-10-14

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig, vacker text om kärleken!
2015-10-14

  soligajag_1 VIP
Sån fin och makalös kärlek.
Dessa rosor är beviset mellan två människor som älskat varann innerligt!!
2015-10-14

  Peter Olausson VIP
en så fin dikt om kärlek
2015-10-14

  Ljusletaren
Vågar man livet så kan man se tillbaka på det med stor kärlek trots saknaden.
Underbart ordat/ kram
2015-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP