Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är allt politikernas fel?

Du som säger

att allt elände

är politikernas fel;

fundera ett slag,

över vilka

som valt dem,

och hur

motalternativet

slulle ha varit;

med en diktator

 

Och

Det finns inget system;

hur demokratiskt

det än må vara;

som täcker in

alla människors

behov

och önskningar

 




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-14 10:37



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Visst ska vi debattera och ifrågasätta. Men att göda politikerföraktet är inte fruktbart. Vi kan vara glada att det finns medborgare som vill ta på sig denna tuffa uppgift.
2015-10-15

  Åsa Njunjes
Är undermeningen att gemene man ska sluta ifrågasätta? Eller går det mer åt att; kom med förslag om hur det bör vara då istället för att klaga. Jag förstod nog inte riktigt. Kanske är det en uppmaning att känna tacksamhet eftersom vi lever i en demokrati och inte i en diktatur.
2015-10-15

  Evelyn Falk Möller VIP
Jag tycker vi hade ett bra system i Sverige. Men det blir ju fel när det demokraiska systemet missbrukas av politikerna själva. Liknande det som hände efter sista valet. Sveriges tredje största parti blir utfryst. Där kollapsade demokratin ordentligt.
2015-10-15

  Larz Gustafsson VIP
Det är alltid enkelt att skylla på politikerna, invandrarna eller andra.
Men faktum är att problemen i svensk ekonomi beror på det kapitalistiska systemet i det här landet.
Jag är inte kommunist eller överhuvudtaget politiskt engagerad (röstar heller inte), men jag är inte dum i huvudet.
Den enda vettiga lösningen är planekonomi och planhushållning. För det här fungerar inte - i NÅGOT land.
2015-10-14

  Ingrid Trolle
Du har alldeles rätt.
Något folk borde tänka
på nästa gång de går
till urnorna. Vad vill vi
ha!?
2015-10-14

  StinaJ VIP
Så rätt och riktigt skrivet för oavsett hur vi väljer så är det alltid någon som blir missnöjd.
2015-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP