Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
några rader


grannar och havet

o så vackert pep alla fruarna
o så skönt sa alla sjömän

skeppet jagade i vita vågor
natten slök fartyget som en liten apelsinklyfta

många år i svalget
22 år
i
mörker

o sån tur att ni blev räddade pep alla fruarna
o så bra att ni är hela sa alla sjömän

huset fanns kvar när vi steg i land
katten låg som vanligt i en rosa filt

o så mysigt pep alla fruarna
o så rart och troget sa alla sjömän

nu ska jag göra bilder om mina berättelser från havet
han ska skura trappan
så jag kan gå in

o så jämlikt pep alla fruarna
o så redig karl sa alla sjömän

det som inte sägs ploppar upp som ett tv-program i magen
vi måste ligga ned för att orka lyssna när bumlingarna lossnar

o så speciellt pep alla fruarna
o så mycket ved till vintern sa alla sjömän

samtalen ringlar ut genom skorstenen så folk i byn kan se
att vi är i början av det underbara livet















Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-14 19:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA finns väl tusen mer sätt att uttrycka samma saker på..kram
2015-10-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantasifull text om tankar och intryck, vi har och gör.
2015-10-15

  Marita Ohlquist VIP
Intressant hur olika vi tänker och uttrycker oss för samma saker.
2015-10-15

  ULJO
Härlig text om havets verkningar
2015-10-14

  Respons VIP
Härlig miljöskildring, men jag greppar inte sammanhanget riktigt.
2015-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP