Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De Ensamma



De ensamma ringer inte till varandra.
De hälsar inte på varandra.
De ligger envar i sina sängar nedbäddade.

De anhöriga är spridda ute i landet
och har tappat kontakten av olika anledningar.

De dör och begravs ofta utan att vi nås av beskeden.

Då kommer en sjukhuspräst och tänder ett ljus
och läser några rader invid kistan

sedan glöms de bort med tiden.
Som om de aldrig hade funnits.

Kanske i nån gammal dammig låda ligger de tusentals brev
som aldrig öppnades från en beundrare.

Kanske ligger där ramar med fotografier
från en svunnen tid.

Från barndomen i det gamla Sverige då trådbussar och spårvagnar
förgyllde stadsbilden. de bleknar.

Och utanför flashar den nya världen
hur den nästan redan sprungit förbi framtiden
och ända fram till målet och fallit ihop av utmattning och kollaps




Prosa av Lars Gullberg
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-15 11:34



Bookmark and Share


  i af apa
tung,
men så
sann...

du skapar
stämningar...
2015-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg