Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och runtomkring?


Vi äger ett hus.

"Hämta ett glas vatten åt mig."
Du gjorde som jag bad,
utan att lämna stolen.




Vid fönstret såg du ut.

"Vad såg du?"

"De osynliga, de genomskinliga,
de hud- och skinnlösa,
de stumma, stilla sjungande -
De är här nu."

Hon sätter sig i stolen.
Jag tömmer vattenglaset.

" Du är min syster.
De vet, det jag inte anar:
Att detta hus snart skall vara befolkat
av de från överallt kommande,
letande efter det som en gång funnits.

"Syster, de kom, medan du hämtade mig vatten.
Alltså må de förbli här"




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-15 23:42

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En berörande
text med flera
ingångar.
Mycket djupt
allvar
2015-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram