Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Goldfish


Månblänk




Jag går upp på vinden.
och öppnar en låda
jag plockar upp ett fotografi
som har bleknat
och jag har blivit gammal
och snart kommer huset
att förfalla
och bortanför ligger ett hav
där ovanför lyser en stjärna.
Och platsen är en planet
som snurrar
och jag kan skriva
jag skriver
och du kan läsa
du läser
och vi är människor
och vi lever.
Du och jag
och alla vi
tillsammans
här på en vind
vid en låda
och ett fotografi
som har bleknat
när vi är gamla
kommer huset
snart förfalla
ligger ett hav invid
ovanför vår sol
som stiger upp
här på jorden
som snurrar




Prosa av Lars Gullberg
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-17 13:24



Bookmark and Share


  Nanna X
Fina texter idag. Du skriver så ärligt.
2015-10-17

  Ingrid Trolle
Fin text om
livets gång
och vårt eget
oundvikliga
åldrande
2015-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg