Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
GUD


Medplaneter

Lugnt och stilla sover en planet med sina invånare
Den ligger i sin ömma varma punkt i universum

och allt som är utanför är oändligt

lugnt och stilla är den bara. Den undrar aldrig
varför den har landat där,

där i sitt eget ensamma öde långt borta från sina medplaneter

och helt öppen och sårbar,
hänger den där
utan vare sej murar eller gränser
inför sin morgondag

vet den ingenting om den dagen före den . endast nuet
där ute där ingenting spelar någon roll

Endast våra tankar älskling
endast våra egna allt det vi skapat själva

Sedan kommer ingenting ta över den ingenting
den kommer hänga där ödslig och tom kvar

Inte ens ett eko inte ens ett brev, men kanske ett endaste

som singlar runt i mörkret och väntar på att få bli läst




Prosa av Lars Gullberg
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-17 14:47



Bookmark and Share


  Nanna X
Å kram lilla planeten :-)
2015-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg