Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett annat slags affirmationsprocess - Ett flöde vars förmedlade budskaps innebörd och mening jag satt ord på för min egen skull ... Även om det nog gäller en hel del som råkar ta till sig det den korta stund de den på sin första sida råkar se ...


Att ta vara på stunden ...

... av lugn
om än den är tillfällig
mitt i allt det andra ...

... det är en konst
väl värd att lära
och utveckla över tid ...

För så väl
din egen skull
som för den
du älskar, bryr dig om
och tycker om ...

Även om
det är just den
som bidrar till
att det är allt det andra
som river och sliter i din själ
vilket fyller större delen av ditt liv ...

Vila i insikten
om att
det hör till livets tjusning
och är av övergående natur ...

Erfarenheten
tarvar även sina misstag
för att en existens med  tiden ska
kunna mogna och utvecklas
till den revolverande cykel
av skillnad och samhörighet
som hör till 
den ständiga
absolut nödvändiga
växlingen och övergången
mellan natt och dag ...

Ta vara på stunden
du mitt i allt det andra får ...

Sök ge dig tid
att förskjuta
så mycket som möjligt
av det som ej i stunden är
nu och här
även om det kändes
oöverstigligt beständigt
så sent som igår ...

Låt dig få vila
i stunden som är
för att få den energi
du så väl behöver
för att när 
allt det andra
åter tar över
för den du 
älskar, bryr dig om
och tycker om, 
kunna finnas där ...









Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 618 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2015-10-17 14:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-10-19

  ResenärGenomLivet VIP
Tack för en mycket fin text...
2015-10-18

  Blomma-Stjärna VIP
förtrollande färgrik bild!
2015-10-18

  Blomma-Stjärna VIP
Tack för denna fina text i natten
att ta dess essens av "varande nu" - till sängs!
God natt!
2015-10-18

  DominiQueen
Nu gråter jag... Tack för att den nådde mig, Dig och alla som behöver... Gud det tär på en att leva och att... Ja Du vet.. Att tro så på Kärleken.. Tro på den i döden... Alla gör inte det - har samma tro, fast de har känslor...

Kärleken ska väl ändå ha högsta prioritet? så vi laddar på alla sätt vi förmår, vår styrka, vår karaktär, vår sanning. Kompromisslöst för den SANNA totala KÄRLEKEN *Hjärta*
Amen
/DominiQue
2015-10-17

  Hanna Mari Wallin
mycket fint skrivet
en text att ta till sig



Kram
2015-10-17

  Ingrid Trolle
Instämmer med
föregående talare:
Kan bara instämma
2015-10-17

  Minkki VIP
kan bara instämma
2015-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP