Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orangutangerna i Borneo



Man kan se offentliga avrättningar ligga ute på nätet. Man kan hitta sin kärlek där också. Jag tror jorden har kidnappats, förlorat sin betydelse och sin sanna grönska. Det är något där som skär djupa sår i henne. Förbannade mänsklighet som låter isbjörnarna drunkna när ishavet tinar. Sågar ner djungeln i Borneo och säljer orangutangungar som leksaker och husdjur. Och så den här himla gulliga tillväxten som gör oss ännu mera lyckliga. Och åren går. Kanske det slutar så här. När grät du senast ? Man kan gråta för mycket, men jag hatar självömkan och avundsjuka. Man ser de små orterna förfalla och så fyller en frivillig organisation för flyktingar, ett hus för dom och så blir det ett jävla liv och så brinner det. Ja, vi har det bra och det är det som räknas. och så loggar vi in igen i värmen i våran fantastiska värld. Aldrig har tomheten och mörkret utanför varit så total.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 340 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-12-18 20:01



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
världen är för jävlig, o det är vårt ansvar att göra den ojävlig
2017-03-26

  överlevaren VIP
Berörande ordat....hur vi skövlar moder jord!
2017-01-30

    nånja
Ja kompis, tack för du försöker göranågot åt det :)
2016-12-24

    Sefarge VIP
Flammande fackla!!
Av medmänsklig
Äkta förtvivlan
över sakernas
tillstånd.
Som känslofullt
Delas den 4-de
Advent.!
Tack!

2016-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg