Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snar vintergäck

I november syns vintergäckens första snöflingor
den första mössan har åkt på huvudet.

Så faller de i lufterna av himmelsklingor
ungdomlig romantisk skimmerljusande luva vet.

Toner i ljusvibratos för rytmiskt sagolikt brusande
på mossen vid tjärnen i höstsol, kölden saknar inte harm som harmlöst plågar

Molnmålningens tjusande
där hon tågat i fjol.

I osynlig snara runt halsen från stjärnfall
ut i snögäckande tid, när hon hänförs stoiskt.

Blickar i lugn
Allt är natur, ingenting är naturligt ens från en starens drill eller ens tö innan häckande blygsamhet.

Hon berörs heroiskt
den storslagna naturen är rå
så blå i lurande skikt.

Naturlig är, som hon tyckt, förställning
efter den kan man törsta i sin uppryckta dikt...
I nästa stund på längtansflykt i vanemässig upphällning.

Vad ger hon av sina ränker?
Det hon ser och tänker.
***
fonetisk lek
snöflingor förställer leda och sveda
allt blir ladusvala och vårlängtan med svada
känna är att höra tjärnen sjuda
tänka är att förstå varför och därför






Fri vers (Fri form) av frun
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-17 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun