Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TANKAR I DAGENS SKYMNINGSSTUND

Jag satt i dagens skymningsstund
när solen sjunkit i hav

som musik lät havets andning
i evig strävan mot strand


Jag satt där stilla i tystnad
och tankarna kom och gick

jag tänkte mest över livet
över livets hårda bud

över förföljelse och svält
på människors flykt och död


Jag tänkte på glädjestunder
kärleksmöten, älskogslek

på nyfött liv som getts min famn
ett livets stora under


Och där på klippan sörjde jag
hur ojämlik är världen



© Palett




Fri vers av Palett
Läst 551 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-10-18 15:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bildligt och bra skapat!
2015-10-21

  Bo Himmelsbåge
Vackra skymningstankar vid havets
andning om Livets lek o svek
o även ojämlikhet...!

Mycket fint!
2015-10-19

  louisegirl
Så fina tankar i skymningen
2015-10-19

  Sofhia Wirström
så fina rader
bra skrivet
tyckte mycket om
dina rader
2015-10-19

    ej medlem längre
Skymningstankar. Fina.
2015-10-19

  Heikki Hellman
En alldeles härlig stund vid havet försjunken i tankar om livets stora frågor, jag tyckte om.
2015-10-19

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-10-18

  ResenärGenomLivet VIP
Så fina tankar...och ofta önskar man att världen såg annorlunda ut...
2015-10-18

  Maria Sundelin VIP
En talande text som skapar bilder
Kramar
2015-10-18

  Lindha W Gustavsson
Ja visst är livet orättvist på jorden, en del badar i lycka och pengar, när däremot andra får lida på olika sätt. Tycker därför att du sammanfattat och reflekterat detta väldigt bra och tydligt i din dikt - som sänder ut tacksamhet och värme för det du/vi har i Sverige.
2015-10-18

  Ljusletaren
Sunda visa tankar i skymningens stund. Vila mellan ljus och mörker *tack*
/kram
2015-10-18

    ej medlem längre
Så fin så!
2015-10-18

  Kattfot
Stämningsfull och talande om livets hårda bud med förföljelse och flykt men även de vackra ögonblicken som livet gett.
2015-10-18

  överlevaren VIP
Varma tankar om livet och ifrågasättande hur det är i världen!
2015-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett