Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snön skojar

Snöflingor slingrar sig från flingesnömoln
medan november kroknar, rentav oljar sig i grått
nyanser till fikat.

O och ojsan säger Rialto som slår dank över en volt.

A och O

O du trår och åtrår raka stygn
för några minuter sedan, veckor sedan
såg jag tjärnen sjuda och nu leker snön med kylan som seraferna.
Lur och dur råkar i gräl lilla trolska O
hur sjunger du?

Klämta och hämta hit ditt O till ett bo:
varför inte lura på orden och ge stavelsemusik.

Jo du O, du är snön bara på lur
så ta dig en tur, simma lugnt, sa uven på grankvisten.

Sov om natten, märk väl katten,
hon är fri att göra som hon vill
men så fria är inte vi.








Fri vers av frun
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-19 01:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och vi med den?
2015-10-19
  > Nästa text
< Föregående

frun