Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ack dessa gentlemän...


Jag älskar gentlemän

Jag älskar män som medvetet kallar sig för Gentlemän.
De håller upp dörrar och säger "ja men jag är inte som andra män. Mig kan du liiita på" och suckar åt de andra med ett "pojkar pojkar".
De ledsagar mig hem från krogen när jag druckit mer än två cider utan att lägga in en stöt, för de har goda avsikter.
De säger inte knulla utan samlag. Älska, älskog. När de förenas med en annan kropp är det,
Gudomligt vackert
Med sina munnar, röster, kroppar säger dem:
”Jag kommer få dig att komma. För din njutning är lika viktig som min."

Och man kan ju omöjligt älska alla män. Därför älskar jag bara dessa gentlemän.
De som gett sig själva titeln för att den beskriver deras innersta så braaaa.
Och jag vet exakt var, när och hur den här kärleken började.
Den maskerade rosen!
Så många avsnitt av Sailor Moon han förgyllt, genom att svepa in i smoking och hög hatt mitt i Sailorhjältinnornas fight,
Som en räddare i nöden.
Hans vackra ros följt av Sailor Moons "maskerade roooosen"
För vilken 14-årig tjej behöver inte bli räddad av en Don Juan i mask då och då, eller hela tiden!?
Hur skulle de klara sig med bara sina svincoola attacker utan att han försåg dem med fokus och kämparglööööd?

Och ja… jag hatar ju egentligen den där Maskerade jävla rosen.
Hur han sveper in och tar åt sig äran. Förvandlar coola hjältar, till hjälplösa småtjejer.

Han gör ju inget rätt!
Inte ens när man tror att han dött så försvinner han. Hur svårt ska det liksom vara att dö ordentligt!?

Men nej nu ska vi inte hata dessa självutnämnda gentlemän!
De kan ju inte rå för att de bara vill tjejens bästa. De är uppvuxna med historien om riddaren som räddar prinsessan från draken. Och det kan vara svårt att se, att de med tiden blivit en större mardröm än monstret.
Att vägen till våra hjärtan inte går genom upphållna dörrar och smicker.
Utan genom något som är äkta. Genom att faktiskt lyssna på det vi säger och inte utgå från att din ros är det som gör min daaaag.

Och de kan få kalla mig bitterfitta om de vill, om det ordet nu finns i deras vokabulär.
Men det kommet fortfarande inte förändra att Sailor Moon vore så jävla mycket bättre om du tog en ledig dag.
Herr maskerade ros.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Sanna Hedlund
Läst 539 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-19 21:00



Bookmark and Share


    Amanda Falck
Fantastiskt. Lite mer äkthet skulle världen må bra av, jag brukade tycka om sailor moon men det var alltid något som skav. Jag tror du just satte ordet på det. Tack ska du ha!
2015-11-06

  Larz Gustafsson VIP
Problemet är att det finns snart inga äkta gentlemän och de som finns blir hånade av feministerna.
2015-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund