Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal sanning klädd i nya ord


Krigets första offer var sanningen

"En humanistisk katastrof" är inne på åttonde milleniet:
Fältherrarna vadar med sina arméer över Styx
i jakten på överlevare.
Färjkarlen har betalt från underrättelsetjänsten,
"Ni - vet - vilken", men ingen gick ombord.

Nedströms har man rest ett tältläger
med öppningarna vända mot Öster,
i väntan på att den långa natten skall ta slut.

I soluppgången ses kropparna flyta förbi:
Floden kyler ner benknotorna, men ger själen vingar.

Emellertid befinnes, som vanligt, ingen vara skyldig.
Alla skyller på varandra.

Krigets första offer var sanningen.




Fri vers av Raul Ström
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-20 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström