Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hör lövträdets kråka

Hör lövträdets kråka
råka ensamma toner
solo för boule.
Du frågar:
vilken ton ligger närmst
röda kulan?
Kasta så får du se.
Ja, jag kastar med blå kulan,
vill fånga tonhimlar i strupen,
men jag börjar bli hes nu.
Du har väl inte ont i kråktassen?
Nej då, 3 cm från mål!
Om jag skulle sitta i tallen istället?
Kasta då den bruna kulan, den är
mer jordnära, nåå, kråka lilla?
O den röda fick sig ett sprätt åt sidan.
Ja just det, vad kan du utläsa av det där?
Om jag får tro:
att den bruna kulan passar mig bättre
än den blå, även om de är lika vackra.
I alla fall om man tänker på allt
som svävar mellan jord och himmel
är det nog bättre att stå och hålla i
en grön kvist ändå, eller hur?
Det tror jag nog, kråka lilla.

Den här gången vill jag ha den gröna kulan,
Jamen varsågod, grön året runt.
Som barrträdet, menar du?
Vivaldis lövträd har fyra årstider.




Fri vers (Fri form) av frun
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-20 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun