Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cypressträden



Det rann en flod förbi
och vinden låg tyst

Man hörde löven susa lätt om grenarna på Cypressträden

Himlen var alldeles klar kvällen kom och månen började skymta,
snart uppenbarade den sej hel i sin enorma skepnad och lös ned över platsen

Kvinnan i torpet på kullen tände en lampa i fönstret
snart steg rök upp ur skorstenen

och hon började att skriva

Hon skrev :

Det rinner en flod förbi
och vinden ligger tyst

Man hör löven susa lätt utanför om grenarna på cypressträden

Och nu hör vi varandra klart i varandras telepatiska samtal

Och ser varandra tydligt
i det vackra silvriga månskenet som lyser ned över platsen.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 172 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-10-21 09:00



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Underskönt!
2015-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg