Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ALEPPO


En text som handlar om ett totalt mänskligt förfall II

linjen går genom staden som en åder.
runtom glittrar vatten.

först glider den lätt genom smågatorna
sedan stiger den lodrätt upp som på en skör tråd upp ovanför kupolerna

blommorna på åkrarna utanför stadskärnan liknar blodpölar
det är som om deras blad vinkar upp mot oss

Men vintern drar över fast utan snö bara iskalla själar som plockar dom och lägger dom i en hög och bränner dom en och en

Snart ligger fältet fritt från blommor och liknar blodpölar från luften.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 553 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-13 22:25



Bookmark and Share


  Ida-Marianne
Vilka känslor man får av förödelsen i Aleppo är omöjligt att beskriva.
2016-12-14

  Goraxy 89 Orion VIP
Är ej i skick att kommentera. Helt tom inuti - Kan inte göra mig någon uppskattning av dikten? - Sorry.
2016-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg