Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helvetiska värld


Det ligger
något i sjön.

ligger något ömt intill
Ligger där

som en spökstad
likt en pärla
bredvid musslans skal

i den jättelika droppen
som urholkat platsen.

Det hörs något där ute.
hörs något.

Hon simmar som in
i de blå ögonen,

trädet står i blom, apelsinträdet
Hur hamnade hon där
när inte ens regnet nådde ner

Hur skrev jag
dessa rader
när inte ens språket blivit till

det måste ha varit den
kvarlämnade natten
intill ditt bröst

som jag ryckt tag
och flutit i land med

och hittat tillbaka hem
invid dina blå ådror
över huden,

som i mina drömmar
av gatusken
triangelformade
labyrinter
upp över molnen
bort mot planeterna

du viskade om
när vi flöt in,

in mot en strand
när sjön grät i vinden

när den kramade om
den ensamma ekan
som flöt runt i den.

Hur de gått tillbaka
ner i djupet
tillbaka till
de undanträngda platserna

långt bort
från denna
helvetiska värld




Prosa av Lars Gullberg
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-21 09:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, den var vacker, som en saga
2016-01-21

  Nanna X
Intressant hur den svarta titeln kommer tillbaka i slutet efter en underbart vacker dikt :-)
2016-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg