Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag såg kärleken idag

 

 

hon skrev en dedikation i boken

mitt namn, sitt namn, omsorgsfullt, enkelt,

- lite så där överraskat glad över uppmärksamheten,

generös mot en okänd som delade allvarets stund

 

sorlet omkring henne försvann

det var ett särskilt ögonblick

av oförstördhet, närvaro

en ett-med-universum-känsla

 

med en sällsynt mjuk värme

vände hon sig sedan mot bokdisken

tittade uppmärksamt på de andra böckerna,

vägde dem i sinnet, handen, hjärtat

 

den här! den här är till mormor

- nittiofyra och på sjukhus -

den gör henne glad!

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2015-10-24 21:21



Bookmark and Share


    Tea Alex
Fint. Kärlek. Den kommer i så många former.
2015-11-05

  Ljusletaren
Så varmt och ödmjukt skrivet!
Om detta är på sant ... vem är då författaren? /kram
2015-10-28

    ej medlem längre
När ljuset, kärleken syns, i någon annan, fint.
2015-10-27

    ADI Nehlin
Vilken rörande text, så fint fångat
2015-10-27

  stig wikman
UNDERBART , MINKKII.

KRAM Å APPLÅD
FRÅN STIGW.
2015-10-25

  erkki
Observant och varm dikt!
2015-10-25

  soligajag_1 VIP
Så varm och härlig känsla jag får av
denna poesi som förmedlar en
stark kärlek till sin mormor.
2015-10-25

  Kozo
Vackert!
2015-10-24

  walborg
Så fint att läsa
2015-10-24

  Bossepoet från Österbotten
Ömsint.
Beskriver en innerlig känsla.
Tack.
2015-10-24

  Peter Olausson VIP
den tycker jag om - så fin
2015-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP