Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rymdpromenad




Jag stannar till
och ställer en fråga i luften

Jag frågar

var är jag

Någon svarar att vinden är varm

Att stå i ett fönster
och se fartygen i viken

blänket från fjärran
och träden i dungen som står alldeles stilla

och hon tänker
att deras öde

av att vara ett träd i hela sitt liv
att stå där i mörkret

och vara en del av en hel skog

likt en av alla i ett högt hus

att vara en planet
bland miljarder i en oändlighet

Jag fortsätter att promenera
och funderar inte längre på det

vinkar mot månen och möter dej

Natten är ung
och vi bestämmer oss för att dela den




Prosa av Lars Gullberg
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-24 09:30



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
"Jag frågar
var är jag
Någon svarar att vinden är varm"
Bra!
En inspirerande dikt.
2015-10-29

  Nanna X
Gillar hur människor, hus och träd smälter ihop till en enhet, speglar varandra...
2015-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg