Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våran sista resa

Jag släcker stearinljuset.
Månen i dungen är smal och halv,
så dystert och ensamt dansar
skuggorna med varandra.
Stigen in i skogen fruktar ingen i natt,
där väljer vi att försvinna bort.
dit når aldrig månljuset ner,
där i denna enorma katedral
faller bara stjärnstoftet ned,
som små glittrande värmeljus ombord
på våran sista resa.
lyser dom svagt under himlen







Prosa av Lars Gullberg
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-18 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg